Postitatud

Meediapädevuse suvekooli “Kriitilise mõtlemise meedia: haritud ja oskuslik ühiskond” eksperdid

Meediakirjaoskuse suvekooli eksperdid ja koolitajad on väga kompetentsed spetsialistid ja märkamisväärsed koolitajad, nende hulgas:

Andres Jõesaar

Dotsent Andres Jõesaar omab pikka töö- ja juhtimiskogemust ringhäälingu ja telekommunikatsiooni sektoris. 90te esimeses pooles oli ta üks eratelekanali Reklaamitelevisiooni AS käivitajatest ja juhtidest, hiljem TV3 AS-i tegevjuht. Aastatel 2000-2011 töötas ta Tele2 Eesti meediateenuste ja äriklientuuri direktorina. Samal perioodil oli ta paralleelselt ka ringhäälingunõukogu liige ning esimees. Jõesaar on olnud mitmete (sh Euroopa Nõukogu ja OSCE) töögruppide juht ja rahvusvaheline ekspert. Aastatel 2011-2018 juhtis ta Eesti Rahvusringhäälingu meediauuringute osakonda. Mitmete muude rahvusvaheliste tegevuste seas on olnud ta ka Euroopa Ringhäälingute Liidu meediauurijate organisatsiooni (GEAR) liige. 2011.aastal kaitses Andres Jõesaar Tartu Ülikoolis doktoritöö ning talle omistati filosoofiadoktori kraad.

Barbi Pilvre-Storgard

Barbi-Jenny Pilvre-Storgård on eesti ajakirjanik ja ajakirjandusõppejõud, XII Riigikogu ja XIII Riigikogu liige.  Ta oli pikka aega ajakirjanik ajalehes Eesti Ekspress, sealhulgas kultuurilisa Areen juhataja ja arvamustoimetajana. Ta töötab Tallinna Ülikoolis Balti Filmi, Meedia, Kunstide ja Kommunikatsiooni Instituudi (BFM) dotsendina.

Solvita Denisa-Liepniece

Dr. Denisa-Liepniece on Balti meediapädevuse keskuse peamine meediapädevuse nõustaja. Ta on New Yorgi ülikooli Jordani Venemaa-uuringute keskuse külalisstipendiaat (2021- 2022) ja Vidzeme rakenduskõrgkooli (Läti) dotsent. Varem oli ta Yale’i ülikooli assotsieerunud teadur (Juris Pageds Visiting Fellow 2020). Dr. Denisa-Liepniece on olnud ka mitme Balti riikide infokindlusele keskenduva organisatsiooni riigieksperdina. Ta kaitses doktorikraadi Antwerpeni Ülikoolis, kus ta kirjutas doktoritöö poliitilise kommunikatsiooni kohta Valgevenes. Tema uurimishuvid on strateegiline poliitiline kommunikatsioon, kultuuridevaheline kommunikatsioon ja teabekindlus. Lisaks akadeemilisele tegevusele on dr Denisa-Liepniece teinud karjääri ka ajakirjanikuna ja töötanud Läti Rahvusringhäälingus.

Anneli Ohvril

Anneli Ohvril on sotsiaalsete muutuste juhtimise, kommunikatsiooni ja ringmajanduse ekspert, esineja, koolitaja, arvukate ühiskondlike liikumiste algataja Eestis ja globaalselt. Anneli Ohvril on ülemaailmse keskkonnajuhte ja organisatsioone kaasava rahvusvahelise keskkonnaorganisatsiooni Let’s Do It World asutaja ja tegevjuht. Suurim projekt World Cleanup Day kaasas viimase kolme aasta jooksul ühepäevasesse koristusaktsiooni enam kui 50 miljonit inimest 180 riigist.

Erik Kalda

XXXXXXXXXXXXXXXxe

Dina Telvar

XXXXXXXXXXXXXXXxe

Ilja Smirnov

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxne